Styling & concept

Elke productontwikkeling start met ruwe schetsen en groeit uit tot concrete conceptvoorstellen. 

Een grondige analyse van alle eisen en noden is het vertrekpunt voor elk succesvol ontwerp. Samen met uw wensen vormt ze de leidraad voor het ontwerpteam. Het doel is duidelijk: een productontwerp in kunststof dat helemaal beantwoordt aan uw eisen, er aantrekkelijk uitziet en klaar is voor productie.
Al van bij de eerste handschetsen houden onze industriële ontwerpers rekening met esthetiek en de maakbaarheid volgens verschillende productieprocessen. Bij elke keuze brengen we het kostenaspect in rekening.

Nood aan product design?

3D-ONTWIKKELING

Engineering en 3D-ontwikkeling zijn een combinatie van creativiteit, technologie en kennis. In nauwe samenwerking ontwikkelen we uw kunststof of metalen producten tot een productierijp 3D-ontwerp.

Op basis van het design worden er 3D-modellen gegenereerd met behulp van het CAD-programma Pro/E – Creo. Vanaf de constructiestart wordt er rekening gehouden met de materiaaleigenschappen, de productietechnieken, de omgeving en de assemblage. Voor het ontwerpen van onderdelen in metalen, thermoharders en thermoplasten put VISION ENGINEERING uit zijn jarenlange ervaring.
Fotorealistische 3D-renders zijn tijdens het ontwerpproces niet weg te denken. VISION ENGINEERING toont u via Keyshot-software de evolutie van het ontwerp.
Frequente online meetings verzekeren dat u op elk moment op de hoogte bent van de status van uw project. Het concept en een goede 3D-constructie bepalen steeds de kostprijs, esthetiek en reproduceerbaarheid van het product.

Ontdek de mogelijkheden van 3D-ontwerp

Prototypes

Maak het ontwerp tastbaar. Een prototype van een 3D-ontwerp geeft een directe inkijk en een realistische weergave van het eindproduct.

VISION ENGINEERING biedt prototypes aan via verschillende productiemethodes. Afhankelijk van de eisen kiezen we in samenspraak met u voor de geschikte techniek. Een prototype kan puur esthetisch zijn, maar evengoed functioneel en in hetzelfde materiaal als het definitieve serieproduct.

Mogelijkheden voor prototypes;
- rapid prototyping zoals SLA, SLS en FOM
- 5-assig frezen in PU, hout of kunststof
- vacuümvormen op houten of PU matrijzen

 

Uw ontwerp als prototype

Werken met Vision Engineering?

Dit zijn de voordelen

Direct contact

Eén aanspreekpunt van eerste ontwerp tot afgewerkt product.
Geniet meteen van een productierijp ontwerp, zonder tijdrovende coördinatie van externe ontwerpers of andere partijen.

Technische kennis

Elk ontwerp houdt rekening met de technische mogelijkheden en beperkingen van productietechnieken en materialen. Net als met de omgeving waar de componenten worden ingebouwd.

Kostenbewust

Elke ontwerpkeuze heeft een invloed op de productiekost van het onderdeel. Dankzij kostenbewust ontwerpen worden de implicaties al tijdens de eerste schetsen ingecalculeerd. 

Snelle uitvoering

De ontwerpfase sluit naadloos aan bij het maken van de matrijzen.
Er is geen nieuwe ontwerpfase nodig om de producten productierijp te maken.
Dit is een belangrijke tijdsbesparing waardoor de “time to market” korter wordt.